Äntligen lite medvind

Jo äntligen får man boka en vinst. Jag har varit så kall ett tag att jag inte trodde att det skulle ske en gång till. Man borde ju vara van vid det här laget att man lider av långa torrperioder. Men inte. Varje gång jag har det tungt så kommer jag in i samma negativa tänk där jag inte ser ett slut på eländet. Det är samma visa varje gång. Men nu är det slut med det. Jag vann ca 2000 dollar härom kvällen efter en serie riktigt bra sessioner.

När allt sitter som det ska

När man vinner och vinner utan att få ett enda beat så känns det ibland som att man inte förtjänar det. Men den här gången tyckte jag verkligen att jag förtjänade varje pott med tanke på att jag förlorat så jäkla mycket den senaste tiden. Jag fick en massa set som fick stå, vann flips hela tiden och fick in det bra utan att bli utdragen. Precis som det ska vara varje session. Jag vet inte om jag spelat annorlunda. Men utgången har blivit helt annorlunda. Jag tror att det kanske är mina hjärnspöken som släppt och att jag kommit tillbaka i rätt sinnesstämning. Man måste vara i rätt sinnesstäming för att vinna.

Komma tillbaka i zonen

Jag brukar läsa massa gamla pokerböcker för att komma tillbaka i gamla tänk och grundläggande strategi varje gång jag har kalla perioder. Ofta är det nämligen så att jag själv brukar sväva ut lite för mycket och vilja spela för avancerat. Med hjälp av lite klassisk pokerlogik så kommer man back to basics, så att säga. Pokerböcker är generellt ingenting som jag brukar rekommendera med tanke på att de flesta böckerna är så utdaterade. Det är ganska sjukt hur dåliga vissa böcker faktiskt framstår idag. Nivån på strategierna som funkade för 10 år sedan funkar knappast längre. Men det finns fortfarande en logik i resonemangen i de gamla dammiga böckerna som kan få en på rätt spår igen.